به گزارش همشهری انلاین به نقل از مهر، دکتر علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران امروز در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران نام آشنای همه مردم ایران است، اظهار داشت: این مؤسسه همواره در بحرانهای سلامت همراه مردم بوده است.
وی با بیان اینکه با آغاز شیوع کرونا انستیتو پاستور ایران کار تشخیص را آغاز کرد، ابراز داشت: امروز در روند تشخیص در دورترین نقاط بیش از ۴۰۰ آزمایشگاه داریم که سختترین آزمایشها را انجام میدهند.
رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه تولید کیتهای بومی را در دستور کار قرار دادیم و پس از رسیدن به تولید انبوه در راستای صادرات کیت نیز اقدام کردیم، ادامه داد: همه کشورها به توانایی انستیتو پاستور ایران اذعان داشتند و این حرکت جهادی منجر به طراحی ۶ طرح ویژه برای تولید واکسن کرونا و ارائه آن به معاونت فناوری و علمی رئیس جمهوری شد.
وی با بیان اینکه تابستان سال گذشته شرکت در همکاری مشترک با متخصصان خارجی را در دستور کار قرار دادیم، ادامه داد: همه شرکتها را مورد بررسی قرار دادیم و کوبا را برای این امر انتخاب کردیم.
بیگلری با بیان اینکه این واکسن قطعات مختلف ویروس کرونا را بر روی واکسن کرونا سوار کردهایم، ادامه داد: این واکسن میتواند با چند ویروس جهش یافته مقابله کند.
وی گفت: این واکسن «یادآور» دارد و این ویژگی منحصر به فرد واکسن تولید مشترک ایران و کوبا است.
رئیس انستیتوپاستور ایران با بیان اینکه تکدُز این واکسن میتواند برای افرادی که قبلاً کرونا گرفتهاند کافی باشد، گفت: این واکسن تنها واکسنی است که مکمل یادآور دارد و حتی واکسن فایرز آمریکا اخیراً به فکر تولید یادآور افتاده است.
او افزود: این واکسن سمی دارد که آنتیژنها را به پروتئین حامل وصل میکند و این هم ویژگی خاص این واکسن است.
بیگلری با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران سعی دارد با پیشینه ۱۰۰ ساله واکسن کرونا را به تولید انبوه برساند، ادامه داد: فازهای یک و دو در کوبا نشان داد که این واکسن عوارض بسیار کمی دارد.
رئیس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه خرداد ماه تولید انبوه را انجام میدهیم، ادامه داد: این واکسن با دستور وزارت بهداشت وارد بازار خواهد شد.
وی با بیان اینکه کرونا نشان داد تولید واکسن وظیفه حاکمیتی است، ابراز داشت: نگاه به خارج از مرزها در این زمینه اشتباه محض است.
بیگلری با بیان اینکه طی یک سال اخیر در زمینه تولید واکسن ۲۰ سال پیشرفت داشتیم، گفت: این بحران ما را تحریک کرد تا پیشرفت کنیم و این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
نظر شما